maanantai 8. syyskuuta 2014

Pardon my English

Luokkatilassa tuoksuu lyijy ja hermostus. Kuulokkeet kampaavat korvani päätä vasten ja ääni tulvii pääni sisälle liian voimakkaana. Artikulaatio on epäselvää ja ymmärrykseni ontuu. Miten monivalinnoista on edes mahdollista saada noin vaikeita? Niin, kysehän on siis engalnnin yo-kuuntelusta, jossa monen muun abiturientin tapaan vietin tämän aamupäivän.Vaikka kielitaitoni on omasta mielestäni (kerrankin näin!) peräti hyvällä tasolla, ei tämä ikinä korreloi YTL:län tehtävänivaskojen kanssa. Mielessäni sykertelevät ärsytys ja harmitus - tiedän, että englannista on turha vartoa omia silmiäni miellyttävää arvosanaa. Huonosti menneen kuuntelun jälkeen paineet vain kasvavat ensi keskiviikon kirjallista koetta silmällä pitäen... Eikä asiaa helpota maanantain reaalikoe. Huh.
Itsesääli ei kuitenkaan kanna minua koitoksesta seuraavaan, joten yritän suhtautua rennommin. Helpommin sanottu kuin tehty. Edelleenkään en ole pahemmin oppikirjoja raotellut, mutta sallittakoon se anteeksi. Jos feilaan, keskityn itseni syyttelyyn jälkikäteen. Nyt en kertakaikkiaan jaksa. 

Minusta ei irtoa blogin puolelle paljoakaan tällä hetkellä. Haluaisin kuvata ruokapäiväkirjaa ja antautua sanataiteelle, mutta niin kuin sanottu, nyt ei jaksa. Tämänkin postauksen näperrän vain pienen tauon turvin, koulupäivän jälkeen ennen ajotuntia. Reilu viikko ja kaikki tämä hulabaloo kirjoitusten osalta on onneksi ohi. Ehkä sitten on vihdoin aikaa.

Suuret tsempit ja sympatiat kaikille nyt syksyllä ylioppilaskirjoituksiin osallistuville!

 

4 kommenttia:

  1. Mäkin olin tänään englannin kuunteluissa. Me ei saada edes kuulokkeita vaan ääni kaiku sekavasti isossa kirjoitussalissa ://
    Ja mullakin mielestäni on ihan hyvä englannin kielen taito, mutta noi kirjotukset kuumottaa silti ja tuntuu, ettei ainakaan tuo kuuntelu mennyt hyvin....saatoin ymmärtää kuulemani oikein mallikkaasti, mutta sitten katson vastausvaihtoehtoja, enkä tajua niistä jotain olennaista sanaa ja valitsen vaihtoehdon ''B'' koska sitä en ole välinnut vähään aikaan...
    Empä tosin voi sanoa, että harmistuisin huonosta tuloksesta, sillä en pahemmin ole ylppäreihin lukenutkaan, en ole jaksanut. Mutta ehkä sen voi antaa anteeksi, olen keskittynyt parantumiseen ja siinä saanut aikaan parempia tuloksia kuin koskaan!

    Sullakin on nyt rankka elämänvaihe. Älä rankaise itseäsi, jos tulokset eivät ole niin hyviä, kuin olisit toivonut :) Ja jos ovat, niin voit olla super ylpeä itsestäsi! Olet ottanut askelia pois päin syömishäiriöstä. Sinun hyvinvointisi ja terveytesi ovat tärkeämpiä kuin mikään mahdollinen koe <3
    Tsemppiä kirjoituksiin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuntelu mittasi tosiaan jotain aivan muuta kuin kokonaisuuden ymmärtämistä... Minustakin tuntui, että tajusin tekstin, mutta metsään mentiin siinä vaiheessa, kun vastausvaihtoehtojen logiikka petti ja pahasti. No, toivotaan, että vaikea kuuntelu edes laskee pisterajoja...

      Paranemisen suhteen sä olet tehnyt viime aikoina niin upeaa työtä, että yksi YTL:län suoma kirjain ei suhun toivottavasti vaikuta! Ehkä omallakin kohdalla olisi ei-niin-hyvää menestystä yo-kokeissa helpompi antaa anteeksi, jos olisin oikeasti tehnyt töitä paranemisen eteen... Tai olenhan minä, mutta aikalailla valheelliselta tämä oma toipumiskuvioni tuntuu.

      Jälkitsempit sinullekin kirjoituksiin ja onnea, mikäli joitain aineita on sinulla vielä tänä syksynä edessä!

      Poista
  2. Kuuntelukokeet olivat pelkkää helvettiä. Ahdisti ja stressasi niin paljon se, että nytonpakkokuunnella nytonpakkokuunnella, sitten ei voinut miettiä mitään muuta kuin sitä, ja sitten ei tullut kuunneltua. No, paska säkä mulla. Mutta aika harmillista se oli, kun kirjallisen osan perusteella tasoni oli paljon parempi kuin mitä kuuntelukoe antoi ymmärtää.

    Hah, tulin jakamaan tänne katkeruuttani. Tsemppejä kirjoituksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ikävä kuulla, että sinunkin kohdallasi kuuntelukoe ei antanut oikeutta todelliselle kielitaidollesi. :/ Niin ironista, kuinka koen kielitaitoni hyväksi, mutta ylioppilaskokeessa tipahdan häntä-arvosanoille. Pahimpaan ärsytykseen onneksi auttaa katkeruuden jakaminen! Tsemit sinullekin, mikäli joku yo-koe vielä tällä syksyllä odottelee.

      Poista

Kuiskaa minulle sanoja.